Cirkulært sommerhus

Rundt hus på en rund grund.

På Sydals ligger et særligt sommerhusområde, hvor alle udstykningerne er runde og pladsen imellem fungerer som fælles rekreativt område.

Bygherre ville have et firkantet hus, og stregerne blev slået. Men en forside og en bagside på en cirkulær grund var modstridende og gav en kold nordside af huset.

 

Når en træskive tørrer

Når en træskive tørrer, flækker træet i linjer fra kanten ind mod midten af skiven. Det skaber rum i cirklen, som blev inspirationen til det cirkulære sommerhus.

6 rum med en vinkel på 60 grader har vægge og vinduer placeret som markeringer af årringene i en træskive. Det skaber rum og nicher til at kunne nyde udsigten hele vejen rundt fra hvert et rum.

Husets midte er badeværelset. Bygget i mursten, som kan både optage og afgive varme og fugt, bliver badeværelset husets hjerte og puls.

Det flade cirkulære tag giver overdækkede terrasser til både morgen- og aftensol, og pergola med klatreplanter, der slynger sig op mod himlen, skaber en flydende overgang mellem inde og det åbne haverum.

 

Filosofien: Reduce  – reuse – recycle

Alle materialer til byggeriet og indretningen af huset er enten genbrug, lokalt eller håndbygget. Fra genbrugsstenene i badeværelset, håndvask, blandingsbatteri, døre og dørhåndtag til det lokale træ groet på Als, der beklæder væggene udvendigt og indvendigt.

Byggeriet udføres af lokale håndværkere med eget savværk, og alle møbler fremstilles af lokale snedkere med eget møbelsnedkeri.

Alt i huset er derfor genbrug, eller kan genbruges. Og på den måde lever det lille hus på 96 m2 op til bygherres ønske om at bygge efter filosofien: Reduce – Reuse – Recycle.

 

Bygherre slap drømmen, så huset kunne vokse ud af grundens form og blive til det cirkulære hus: genbrugshuset, der genbrugte naturens egen opdeling som sin egen plantegning.

 

Boligen er tegnet af:  Arkitekt Karina Søgaard

Projekteret af: SIB A/S, der forstår projektets ide og bæredygtighed.

Størrelse

96 m2 bolig
41m2 overdækkede terrasser
11 m2 Pergola
20 m2 Anneks / skur

Lokation

Sydals,

Hørup Hav

Opførelsesår

Under opførsel

Entreprenør

SIB A/S

Materialevalg

Facadematerialer

Facade beklædning

Listebeklædning i lokalt træ

Isoleringsmateriale

Træfiberisolering