Træhus kravler ned ad skråning

Bæredygtigt lavenergihus

Følger øjnene grundens skråning ender den i en sø og har udsigt til bakker og grønt i alle retninger.

Spørgsmålet er: Hvordan bygger man et hus på sådan en grund, så bygningen understreger det naturlige terræn og skråningen samtidig er med til at bestemme husets udformning?

Løsningen er huset der kravler ned ad skråningen.

Fra toppen af skråningen ligger indgangen i stueplan, der har udsigt til det grønne på alle sider. Underetagen er bygget som en parterre etage, der vokser ud af landskabet med fuld ståhøjde og udsigt.

De bæredygtige tiltag i familiens lavenergihus understøtter husets placering midt i naturen. Huset er derfor bygget i en trækonstruktion med træfiberisolering og beklædt med Termowood. Termowood er træ, der bliver brændt og derfor ikke længere indeholder sukkerstoffer, som skimmel kan gro i. Det giver både en mere holdbar, vedligeholdses-let og naturlig facade til huset, som med tiden bliver smuk grå.

Det asymmetriske sadeltag følger facadens knæk omkring skråningen og fungerer som regnvandsopsamling. Vandet bliver brugt til både toiletskyl, tøjvask og havevanding, ligesom det planlagte orangeri også kan tappe regnvand til vanding.

Huset lægger sig ind i terrænet, og sådan blev den skrånende grund en gave til husets form og udtryk.

 

Boligen er tegnet af:  Arkitekt Karina Søgaard, tidligere partner i Novaform ApS

Projekteret af: Arkitekt Riko Lundqvist, partner i Novaform ApS

Fotograf: Karina Søgaard

Størrelse

143 m2 bolig

Lokation

Ganløse,

Danmark

Opførelsesår

2019

Entreprenør

Gregers Friis Pedersen ApS

Materialevalg

Facadematerialer

Træbeklædning

Thermowood

Isolering

Træfiber

Regnvandsopsamler

Til toiletskyl, tøjvask og havevanding